Brobygning

I 9. klasse er brobygning frivillig og er for dig, der ikke lige er helt klar til en ungdomsuddannelse eller for dig, som er nysgerrig på en bestemt ungdomsuddannelse. I 10. klasse er brobygning obligatorisk for alle elever.

Brobygningen skal give dig bedre mulighed for at vælge en uddannelse.

Læs om brobygning her: ug.dk/6til10klasse/brobygning-til-ungdomsuddannelse

Elev i folkeskolens 9. klasse

Hvis du er elev i folkeskolens 9. klasse, og usikker på dit uddannelsesvalg,er brobygning et tilbud.

Du kan printe valgskemaet. Når det er udfyldt, logger du dig på brobygning.unoung.dk med dit unilogin og afgiver dine ønsker.

Hvert forløb varer 2-3 dage og afvikles i ugerne 44 – 47 sammen med elever fra 10. klasse.

Elev i 10. klasse

Elever i 10. klasse skal deltage i brobygning eller kombinationer af brobygning og ulønnet praktik med et uddannelsesperspektiv. Du skal vælge mindst en erhvervsrettet ungdomsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse.

Erhvervsrettede uddannelser foregår på tekniske skoler, landbrugsskoler, handelsskoler, social- og sundhedsskoler og fagskoler. Af erhvervsgymnasiale uddannelser er der HTX, HHX.

Hvert forløb varer 2 eller 3 dage og afvikles i ugerne 44-47. Du ønsker dine brobygningsforløb i samråd med dine forældre og din klasselærer.

Eventuelle transportudgifter dækkes efter gældende regler.

Tilmeldingsfristen er den 15. september 2023.

Valgskema til brobygning

Du finder valgskemaet for 9. klasser her:

Du finder valgskemaet for 10. klasser her:

Du kan også få valgskemaet udleveret hos din UU-vejleder. Når du sammen med dine forældre har kigget på det, skal du logge dig på brobygning.unoung.dk og indtaste dine ønsker. 3 uger før du skal i brobygning, kan du se, hvilket hold du er tilmeldt på brobygning.unoung.dk. Find beskrivelsen på brobygning.unoung.dk
Log på med dit unilogin.
Åbn fanen “Brobygning”.
Klik på “Se dine tilmeldinger”.
Klik på ikonet yderst til højre og åbn beskrivelsen